keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Treeniä treeniä...

Sunnuntaina päästiin Nuutin kanssa jatkamaan agilityä, kun aloitettiin SDP-hallilla AGI1-kurssi. Meidän ryhmä oli koottu nuorista pentuagility-kurssin käyneistä koirista, joten kaikki oltiin tehty aikalailla saman verran. Nuutilla kohosi aluksi kierrokset jo tutusta agility-hallista ja viereisen kentän agiliitäjistä, mutta kun päästiin tekemään, niin ylimääräiset kierrokset katosivat ja Nuuti keskittyi tekemiseen sopivalla vireellä tosi hienosti.
Tehtiin hyppy, hyppy, mutkaputki, hyppy, mikä meni hyvin. Lähdössäkin pääsin jo kauemmaksi kuin mitä viime kurssilla onnistui kun Nuuti malttoi hyvin istua paikallaan, mitä en ehkä olisi alkukierroksista heti uskonut. Tehtiin myös puomin kontaktia, mikä tarvitsi vähän muistuttelua, ja loppua kohden Nuutin takajalatkin löysivät kontaktille. Tarvii jatkaa koti-kontaktitreenejä ja vähän muistutella näitä juttuja. Lyhyttä keppivälikköä kokeiltiin myös verkkojen kanssa. Yritti ensin aika monta kertaa juosta suoraan keppien päässä odottavalle palkalle, mutta löytyihän se oikea reittikin lopulta.
Eilen oli vuorossa meidän toiset Levekin tokotreenit. Treenit aloitettiin luoksepäästävyydellä, mikä menee täysin namitellen, jotta Nuuti malttaisi pitää pepun maassa ja olla syöksymättä pusuttelemaan. Tehtiin myös seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, hyppyä ja luoksetuloa. Hyppy meni hyvin, Nuuti on oppinut sen idean nopeasti, ollaan tehty tokohyppyä ainoastaan pari kertaa ja nuori neronalku osasi eilenkin heti hypätä käskystä ilman apuja. Tähän otettiin lelupalkkaus, niin saan nopeammin palkattua hypystä lentävällä lelulla, ennen kuin ehtii tarjota istumista hypyn toisella puolella. Seisomista hypyn takana ei olla vielä harjoiteltu, sitäkin voisi jo alkaa ottaa treeneihin mukaan. Luoksetulossa Nuutilla yhä välillä ongelmana vino eteentulo, mutta vauhtia ollaan lähiaikoina haettu luoksetuloon lisää ja sitä alkaa nyt löytymään, eilenkin sitä oli jo mukavasti. 
Loppupuolella kun suurimmat energiat oli tokoiltu pois otettiin lyhyt paikallamakuu. Viime viikon treeneissä havahduin siihen, että mehän ei olla Nuutin kanssa tehty paikallamakuuta lähes yhtään muissa olosuhteissa kuin helpossa sisätilanteessa, lähinnä juuri ruuan yhteydessä. Selvästi vaikeampaa Nuutille näin muiden koirien ympäröimänä. Palkkasinkin usein, jotta ehdin ennen kuin ympäristö vie huomion. Voisi ehkä olla jo korkea aika alkaa tätäkin treenaamaan ;)

Muutes, silmät ovat olleet hyvät, nyt kolmisen päivää ilman lääkekuuria (viimeksi tässä vaiheessa alkoi jo rähmiä pahasti), toivottavasti jatkuukin näin.

2 kommenttia:

 1. Pakko tulla hämmästelemään oikein kun ei ole näin upeetaa bortsu poikaa pitkään aikaan näkynyt! o:
  En edes tiennyt moisesta kennelistä (;
  Olisi kiva tietää mistä muuten tuo alemmassa postauksessa oleva peti on?(:

  VastaaPoista
 2. Nuuti on kyllä upee :) Ainakin tälleen aika puolueellisesta näkökulmasta katsottuna ;)

  Meidän korapedit on Askosta, mutta eivät ehkä enää taida kuulua niiden valikoimiin.

  VastaaPoista