maanantai 9. huhtikuuta 2012

Aktiivipääsiäinen

Pääsiäislomalla ei koirilla ole paljoa ollut aikaa lomailuun, vaan touhua ja ulkoilua on riittänyt mukavasti joka päivälle. Pitkäperjantai aloitettiin Nuutin kanssa Tampereen Hakametsän jäähallin parkkipaikalla olevassa match showssa. Kivana yllätyksenä törmättiin myös paikalla olleisiin Sannaan ja Nuutin Pira-siskoon :)

Sää ei ollut mitä parhain, oli kylmää ja märkää ja kehään pääsinkin edustamaan suht kuraisen koiran kanssa. Nuuti innostui tuomarin tutkimisesta kuten aina kun joku ihminen lähestyy, mikäs sen kivempaa ;) Namien kanssa oli kuitenkin suht aloillaan. Seisominen ja juokseminen onnistui Nuutilta oikein mukavasti, ja saatiin punainen nauha.

Tämän jälkeen oli pitkät odottelut, mikä oli Nuutista selvästi tylsää ja koko ajan olisi Nuutin mielestä pitänyt keksiä muuta puuhaa ;) Vihdoin kun taas päästiin kehään, ei juoksutus enää onnistunut niin hyvin kuin edellisellä kerralla, Nuuti ihmetteli muiden koirien juoksemista ja juoksutuksen alku olikin sitä että koiran pää pyöri ja seurasi mitä ne muut tekeekään. Ryhdistäytyi kuitenkin ja loppua kohden meni paremmin. Seisominen meni taas hienosti, oikein hyvin jaksoi seistä pidemmänkin aikaa, mutta sen suurempaa menestystä ei meille tullut. Nuutin Pira-sisko edusti kuitenkin hienosti sijoittuen isojen pentujen sinisten kolmanneksi :)

Lauantaina oltiin Nuutin kanssa Tamskin pentutokotreeneissä. Näitä treenejä on ollut enää harvakseltaan, ja sitäkin harvempiin ollaan edes päästy ja nämä taisivat nyt olla muutenkin viimeiset mihin päästään. Treeneissä aiheena seuraaminen ja nouto. Nuutin seuraaminen kouluttajan mukaan hyvää, paikka ja kontakti hyvä. Joku aika sitten huomasin Nuutin kontaktin olevan kiinnittynyt käteen, joten katsekontaktia ollaan treenattu että saataisiin se toimimaan, kiva kuulla että ulkopuolisenkin mielestä näyttää nyt olevan kohdillaan. Muutenkin kouluttaja kyseli ollaanko menossa jo kesällä kokeisiin kun kaikki liikkeet niin hyvällä mallilla. Nooh eipä ole tuo koutsi nähnyt meidän paikallamakuuta :D Eikä me muutenkaan vielä ihan niin hyvässä vaiheessa olla, eikä mitään kiirettä pidetä, mutta ei ilmeisesti kovin huonossakaan kun noin sanoi :) 
Noutoa pentutokotreeneissä harjoiteltiin kumikapulalla, millaista Nuuti ei ollut aiemmin nähnyt. Nuuti tarttui kapulaan kuitenkin reippaasti, mutta kapulan pureskelu alkoi samantien. Meillä on puukapula treenitkin jääneet vähemmälle juurikin tuon pureskelun takia. Pitäisi tehdä pitotreenejä puisen kanssa, mutta kivempi tehdä metallilla kun voi skipata tylsemmät pitotreenit, metallin kanssa kun menee hyvin ilman pureskelua. Kumikapulalla tehtiin kuitenkin muutamia pitoharjoituksia, joiden jälkeen Nuuti toi maassa odottavan kapulan eteeni pureskelematta, ei se niin vaikeaa sitten ollutkaan ;)
Vielä sunnuntai kuului Nuutin tehopäiviin. Mitään väsymisen merkkejä ei vielä näkynyt vaikka oltiin kolmatta päivää peräkkäin liikkeellä. Tällä kertaa vuorossa agilitytreenit. Viime kerralla meillä oli agilityä pitämässä sijainen, joka teki meille meidän tasoon nähden liian vaikean radan, mikä näkyi Nuutilla heti kierrosten nousuna, ja vaikeutena irrota, ei koira enää tajunnut minne mennä (kiitos oman sähellykseni) ja parempi olikin sitten roikkua kädessäni kiinni. Tällä kertaa oli oma kouluttaja paikalla, ja palattiin taas tuttuun meidän tasoiseen rataan ja hyvin sujui. Tehtiin viiden esteen rataa putkilla ja hypyillä, jossa opeteltiin persjättöä ja valssia, ja lopuksi vielä irtoamista kun lisättiin hyppyjä radan loppuun. Palkkasin maassa odottavalla lelulla, mikä toimi hyvin, viime kerralla lelupalkka oli tullut kädestäni mikä saattoi myös vaikuttaa huonoon irtoamiseen ja käden vahtaamiseen. Lopuksi kokeiltiin vielä varovaisesti keinua kouluttajan laskiessa keinun pään alas. Yhtään ei laskuliike jännittänyt, vauhdilla olisi painellut jos vain olisi päästetty.
Agilitytreenien jälkeen Nuuti pääsi vielä painimaan Piran kanssa, jolla oli tokotreenit SDP:llä samaan aikaan. Tässä kuvia sisaruksista, kuvaajana Sanna Kiretti.
Viimeisenä lomapäivänäni sai Nuuti lepäillä ja Luka pääsi vuorostaan treenaamaan. Nuutin agility on ollut nyt päällekkäin Lukan tokotreenien kanssa, mutta tänään päästiin toiseen ryhmään paikkailemaan Lukan treenitaukoa. Lukan kanssa avoimen luokan hyppy ja nouto käskytettynä, ei ongelmaa näissä. Tein myös neljä avoimen luokan liikettä kokeenomaisesti ilman välipalkkaa, liikkeestä maahanmenon, liikkeestä seisomisen, kaukot ja luoksetulon. Kivasti into pysyi vaikkei palkkaa välissä tullutkaan. Pätevä pieni valkoinen <3 Paikallamakuu ei mennytkään sitten ihan niin nappiin, sillä Luka oli kuulemma alkanut uikuttamaan jo puolen minuutin kohdalla. Pysyy kyllä, mutta äänitehosteet kun vaan vielä saisi pois päältä niin pakka olisi kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti