sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ensimmäiset hakutreenit ja mätsäröintiä

Eilen päästiin Nuutin kanssa ensimmäistä kertaa hakuilemaan, kun SuHaKo:n hakutreenit starttasivat.

Ensimmäisen maalimiehen kanssa tehtiin näkölähtö, jotta Nuuti tajuaisi mistä on kyse. Nuuti näki maalimiehen lähtevän keskilinjalta namien kanssa piiloon ja säntäsi heti piilolle. Helppoa näin. Tämän jälkeen ei Nuutin kanssa enää otettu näkölähtöjä, jotta alkaisi käyttää nenäänsä näköaistin sijaan.

Loput kerrat lähestyttiin hihnassa jo valmiiksi piiloutunutta maalimiestä ja heti kun Nuuti sai hajun maalimiehestä se päästettiin irti. Jonkun aikaa kesti ennenkuin sai hajun, mutta sen saatuaan säntäsi piilolle. Mukavasti sujui tämä ensimmäinen hakukerta ja Nuuti näytti tykkäävän. Toinen kun on niin kovin ihmisrakas, niin mikäs silloin sen kivempaa kuin etsiä ihmisiä, joilta saa vielä herkkujakin. Kun hain Nuutin autosta uudelle kierrokselle se suuntasi suoraan innoissaan metsään ja jo siinä matkalla hakupaikalle näytti siltä kuin olisi jo jotain haeskellut. Tällä toisella kierroksella Nuuti tajusikin jo paremmin jutun idean ja viimeisen ukon kohdalla nenä oli jo kivasti käytössä. Onnistuneeseen suoritukseen oli hyvä lopettaa :)

Tänään oltiin treenamassa Tampereen kv-näyttelyä varten Hakametsän jäähallilla olevassa mätsärissä. Pentuja oli yli neljäkymmentä ja pienet ja isot pennut kilpailivat samassa luokassa. Sää oli onneksi tällä kertaa aurinkoinen ja lämmin, joten palella ei tarvinnut vaikka odottelua olikin taas reilusti. Nuutin parina oli pomeranian, jolle tuomari antoi punaisen nauhan ja meille sinisen. Hänen mukaansa koirat olivat tasaväkisiä, mutta luultavasti aika ratkaisevaa oli ettei Nuuti olisi malttanut olla rauhassa tuomarin tutkimisen ajan ja tuomari kommentoikin että on vaikea tutkia, toinen kun on niin innoissaan. Tuota rauhoittumista tutkimisen ajan tarvitsisikin harjoitella. Nuutille aivan liian kivaa että joku tulee moikkamaan, ja sama probleema tietysti myös tokon luoksepäästävyyden kanssa. Myös juoksutuksen tokomaisesta katsekontaktista tuli tuomarilta kommenttia. Sinisten kehässä olin Nuutin käyttäytymiseen oikein tyytyväinen vaikkei sijoitusta tullutkaan. Paremmin meni kuin viime mätsärissä, juoksutus onnistui alusta asti hyvin eikä Nuuti ottanut häiriötä muista koirista, myös seisoa jaksoi hienosti (namitarjoilun toimiessa ;)).

Saas nähdä miten meille käy parin viikon päästä kv:ssa :P

Unilelut kainalossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti