lauantai 17. maaliskuuta 2012

Silmä-harmia

Nuutin kanssa ollaan eletty tovi hiljaiseloa ja pidetty taukoa ohjatuista treeneistä. Kennelyskä-epäilyt vaihtuivat nenäpunkki-epäilyyn, kun molemmat koirat niiskuttivat. En tiedä liittyivätkö ne Nuutin parit kuivat yskähtelyt sitten nenäpunkkeihin vai mitä olivat, mutta niitä ei ole sen koommin tullut ja sairaslomaa on nyt pidetty nenäpunkkienkin takia reilusti, olivat yskähtelyt sitten mitä tahansa. Niiskutustakin oli molemmilla vain hyvin harvakseltaan, mutta oireet voimistuivat Nuutilla lääkityksen alettua ja Nuuti sai niihin aikoihin myös pari lievää reverse sneezing-kohtausta. Tämä viikko ollaan kuitenkin oltu niiskuttelematta.

Sen sijaan ollaan saatu uusia murheita, tai oikeestaan vanhoja, sillä Nuutin silmät ovat aiemminkin tulehtuneet muutamia kertoja, mutta nyt aivan lähiaikoina kolme kertaa perätysten :( Ensimmäisen lähiaikoina olleen silmätippakuurin loppumisen jälkeen Nuutin vasen silmä alkoi noin viikon päästä taas rähmiä uudestaan. Ja viime kuurin päättymisestä ei mennyt kuin pari päivää, kun silmä jo taas rähmi vihreäkeltaista. Aiemmin eläinlääkärit ovat todenneet tulehduksen johtuvan Nuutin luomien sisäpuolella olevista ns. penturakkuloista, jotka saattavat vaivata pentua noin vuoden ikään saakka, mutta viimeisimmän Nuutin silmiä tutkineen eläinlääkärin mukaan Nuutilla on rakkuloita sen verran vähän, etteivät ne todennäköisesti selittäisi ainakaan tämän hetkisiä tulehduksia. Eläinlääkäri suosittelikin varaamaan ajan silmiin erikoistuneelle eläinkääkärille, jolle olemme ensi maanantaina menossa. Jospa sieltä saataisiin jotain apua ja selitystä uusiutuviin tulehduksiin.

Pienempänähän Nuutille sattui Fairy-onnettomuus, jossa se onnistui saamaan Fairya silmäänsä, ja jossain välissä mietin ettei se vaan olisi päässyt pilaamaan Nuutin silmää, mutta nyt on tulehtuneena ollut kaksi kertaa peräkkäin ainoastaan vasen silmä, kun taas Fairya meni silloin vain oikeaan silmään. Tosin aiemmin tulehduksia on kyllä ollut molemmissakin silmissä. Tällä hetkellä Nuutin silmiä huuhdellaan pariin kertaan päivässä, ja lisäksi antibioottitippoja. Useimmiten ollaan saatu penturakkuloiden takia kortisoni-tippoja, mutta kun ei niitäkään saa silmiin ihan näin perätysten laittaa. Muutenkaan en haluaisi näin usein lääkitä pikkuisen silmiä, vahvoja troppejahan nuo ovat :/

Poikien painia
Naapureiden kyttäyspaikka
Leikittäiskö?

Treenaamista ei olla kuitenkaan unohdettu sairasteluiden keskellä. Perusjuttujen treenaamiset on jatkunut, uutena asiana ollaan otettu ruutua. Noutoa ollaan saatu eteenpäin parina viime päivänä, tai oikeastaan vasta pitoon saatu kestoa, mutta edistysaskel sekin :) Aiemmin Nuutilla oli kova kiire sylkäistä kapula palkan toivossa ulos, erityisesti jos käskin tehdä jotain kapula suussa, mutta nyt alkaa onnistumaan eteentulot, istumiset sun muut kapulan kanssakin. Pääasiassa treenataan metallikapulalla, hyvin kelpaa sekin, vaikka puiseen Nuu selvästi tarttuu halukkaammin.


Treeni-kieltoa meillä ei silmäprobleemien takia ole. Tiedustelin varmuuden vuoksi pariltakin Nuutin silmiä katsoneelta eläinlääkäriltä saadaanko osallistua ohjattuihin treeneihin ja ohjeena oli, että osallistua saa, kun kuuri siinä vaiheessa, etteivät silmät enää rähmi, jolloin tartuntavaaraa ei ole. Näillä ohjeilla ollaan menty ja tällä viikolla päästiin nenäpunkki-tauon jälkeen meidän ensimmäisiin Levekin tokotreeneihin ja huomenna jatkuu Nuutin agility. Jotain kivuuksia Nuutillekin sairasteluiden keskellä :)

Loppuun vielä lähiaikojen ulkoilukuvia:


Viimeiset kuvat kuvannut Teemu Markkanen:

2 kommenttia:

  1. Voi Nuutia, toivottavasti silmäongelmat ratkeaisivat! Hyvä että pääsette silmiin erikoistuneelle lekurille, saa sitten selvyyden samantien. Voikohan se olla ihan niitä ylimääräisiä ripsiä, jos ne hankaisivat silmää ja tulehduttaisivat.

    Oli mitä oli peukut pystyssä etteivät poitsua enää vaivaisisi.

    VastaaPoista
  2. Kiitti peukuista :) Juuri tultiin lääkäristä, tosin mitään hoidettavaa ei löytynyt vaan tulehdukset menee nuoren iän piikkiin eli silmän vastustuskyky vielä kehittymätön. Mini-ripsikin löytyi, muttei niin pientä lääkärin mukaan poistettaisi. Tulehdusten kanssa on hänen mukaansa nyt vain elettävä. Sinänsä helpotus ettei silmissä ollut vikaa, mutta ikävä ettei niitä voi hoitaakkaan, kurja koiralle kun silmät rähmii ja kutisee koko ajan.

    Luin Fionan kuulumisista, kurja että pienellä taas vaikeeta! Meillä Lukan vatsa ei kestänyt tuota Tramalia, tosin sehän ei kestä oikein muitakaan kipulääkkeitä, joten jospa Fionalla kuitenkin sen suhteen vahvempi vatsa. Kovasti paranemisia Fionalle, toivotaan että levosta olisi apua!

    VastaaPoista