lauantai 10. syyskuuta 2011

Painikavereita

Nuutin kanssa on kiirettä pitänyt :) Peruskäyttäytymistä ollaan yhä kovasti reenailtu, hihnassakävelyreenit ja muiden tuttujen asioiden opettelemiset jatkuvat. Uutena opeteltavana asiana ajankohtaiseksi tällä viikolla tuli käskystä irrottaminen, sillä ulkona Nuuti on poiminut suuhunsa lähes kaiken minkä kerkiää. Oon kaivanut sen suusta kiviä, tupakantumppeja, juustokimpaleen ja mitä milloinkin. Fiksuna poikana se on huomannut, että ilkeä omistaja yrittää viedä nämä ihanat aarteet ja jotain kiinnostavaa löytettyään se onkin alkanut usein vilistää aarteet suussaan kovaa kyytiä poispäin. Nopeasti Nuuti kuitenkin tajusi että irroittamalla otteen aarteesta saa namia. Uusista kiinnostavista asioista tekee tiukkaa luopua, mutta tutut jutut se malttaa jo hyvin vaihtaa herkkupaloihin.
Kaikkea pitäis maistella
Tänään oli vuorossa painimista toisten pentusten kanssa, kun käytiin Raholassa eläinlääkäriaseman pentupiirissä. Aluksi Nuuti vähän arkaili ja katseli sivusta, peuhaavia pentuja väistellen, mutta aika nopeasti Nuuti reipastui ja lähti mukaan paineihin. Kaikkein riehakkaimpiin leikkeihin tuo ei kuitenkaan lähtenyt ja vaikuttikin siltä, että Nuuti yritti valkkailla leikkitovereikseen suht rauhallisia tapauksia. Arimpien pentujen kauhuksi Nuuti olisikin kaikkein mieluiten juossut niiden perässä. Paimennuselkeitä huomasin tuosta nyt ensimmäisen kerran, kun poika yritti muutaman kerran ohjailla näykkäilemällä juoksevien koirien jalkoja.
Välillä painittiin aikas rajustikkin...

... mutta oli nämä piilossa olevat kaverit vaan kaikkein kivoimpia.
Lukan kanssa leikkiessä Nuutista ei ole vielä paimentajan piirteitä ilmennyt, mutta poikien leikit ovatkin olleet lähinnä vain lattialla painimista. Nuuti on myös opettanut Lukan leikkimään vetoleikkejä kanssaan. Luka kun ei ole aiemmin retuuttanut leluja koirien kanssa, tähän asti sille on kelvannut vetokavereiksi ainoastaan ihmiset. On niiden könyämistä vaan niin mukava katsella ja painimassa nuo kaverukset olisivatkin lähes yhtenään. Luka on ihan yllättänyt kuinka paljon se pikkuisen kanssa jaksaakin touhuta. Pojilla on nyt vain alle kilo painoeroa ja vaikuttavat tällä hetkellä aika tasapuolisilta painikavereilta. Pentupiirissa punnitessa Nuuti painoikin 5,3kg. Voi kuitenkin olla että poikien yhteisleikit loppuvat Nuutin kasvun myötä, sillä Luka ei juurikaan isompien koirien kanssa lähde leikkimään. Lukan jättiego kun ei oikein kestä alakynteen jäämistä.

Muutes autossa meillä matkaa nykyään ihan eri koira kuin viikko sitten. Sillon vielä huudettiin täyttä kurkkua, mutta nyt lähiaikoina ei Nuutin häkistä ole kuulunut enää inahdustakaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti