sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Viimeaikojen treeniä ja Nuuti 7 kuukautta!

Perjantaina Nuutille tuli ikää 7 kuukautta. Painoa jo noin 17kg, korkeutta ei olla ihan lähiaikoina mitattu, enkä uskalla mitään veikkailla, muuta kun että isoltahan se jo näyttää :)

7-kuukautisen poseeraus
Sunnuntaisin riittää treenejä kun Nuutilla on agilityn pentutreenit ja Lukalla ohjatut tokotreenit. Pentuagilityssä tutustuttiin tänään muuriin ilman hyppäämistä, myös pituus testattiin samanlailla läpijuosten. Jatkettiin kontaktien opettelua, ja tehtiin maassa olevaa rengasta. Renkaalle lähetys onnistuu nyt kauempaakin, eikä sitä enää kertaakaan yritetty kiertää.

Pentukurssin vetäjän, Annan mukaan Nuutin keskittymiskyky on kasvanut ja poitsu kykenee jo paremmin hillitsemään itseään. Upeasti Nuuti malttaakin nyt keskittyä tekemiseen, vaikka muutkin tekisivät vieressä. Ainoastaan jos tekeminen loppuu, niin ottaa muiden kivemmista puuhista häiriötä. Mutta tekemättömät ajat Nuuti sai tästä syystä odottaa häkissä, jottei turhaan kuumene. Häkissä malttoikin tänään odottaa jo välillä oikein hyvinkin. Alkaa jo selvästi tajuta ettei sieltä huudolla pois pääse. Myös paikalla istumiseen on tullut lisää malttia. Olen vaatinut istumista aina ennen esteille menoa, palkkaan ensin istumista ennen kuin annan luvan mennä. Jonkun kerran livahti ennen lupaa, mutta pääsääntöisesti odottaa niin kovin lähtövalmiin näköisenä joko saisi singahtaa. Aika taitava jätkä. Tehtiin myös putki, hyppy, hyppy, putki -rata. Mikä onnistui hyvin, ainoastaan viimeisen putken sijaan olisi oikaissut mieluummin suoraan palkalle, mutta toisella yrittämällä onnistui tämäkin.

Viikko sitten tehtiin agitreeneissä takaakiertoa. Toimii hyvin vasemmalta puolelta, mutta oikealla puolella mennään vielä solmuun ;) Nuutin kanssa tarvitsisi tehdä paljon "väärältä puolelta", Nuutikin selkeästi aina hakeutuu vasemmalle puolelleni ja itsestäkin ohjaus on siltä puolen helpompaa tai lähinnä siihen sitä on enemmän tottunut. Kolisteltiin keinua koirien vieressä, mistä Nuu ei ollut moksiskaan. Käytiin läpi myös ohjauskuvioista valssia ja persjättöä. Nuutin kanssa alkaa jo itsekkin nauttia agilitystä, kun koira on niin innoissaan, mutta samalla jaksaa jo keskittyäkin :) Kivaa kun on tuollainen super treenikaveri.

Sitten tokon pariin. Lukan treeneissä tehtiin muutamia onnistuneita luoksetulon pysäytyksiä, seuraamista, ruutua ja liikkeestä maahanmenoa. Liikkeestä maahanmenossa yllättävän hyvin tippui makuulle lumesta huolimatta. Kuitenkin paikallamakuun tein Lukalle lyhyempänä, kun pieni makasi täristen kylmissään maassa sen näköisenä, että jos tämä ei kohta lopu niin nousen. Tarvitsisi Lukallekin saada aina talveksi treenipaikka sisähalliin, jottei jäisi makuutreenit vaan kotona treenailun varaan, paikallamakuu kun ei muutenkaan kuulu Lukan vahvuuksiin.

Myös Nuutilla oli eilen ohjatut tokotreenit, niissä aiheena luoksetulo. Yksin tehdessäni otin luoksetulot istumasta ja palkkasin välillä istumistakin, mutta kouluttajan kanssa haettiin luoksetuloon vauhtia. Jätin Nuutin hihnassa kouluttajalle ilman istumisia ja juoksin poispäin, näin vauhtia löytyi mukavasti ja luoksetulot menivät oikein hyvin. Paremmin tulee ihan suoraan eteenkin kun juoksee vauhdilla, hitaammassa luoksetulossa saattaa vääntää itsensä välillä vinoon istumaan. Ja hyvin Nuuti tuli luokse myös silloin kun muut ryhmän koirat asettuivat kujaksi, jonka läpi Nuutin tuli luokseni juosta. Kotona vauhtitreenit jatkuivat, vapauttaen heittämällä lelun taakseni, toimii. Kyllä pikkubortsusta vauhtia löytyy ;)

... ja sitä vauhtia piisaa ihan kiitettävästi treenien ulkopuolellakin
Mikäs sen kivempaa kuin lumessa telmiminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti