maanantai 16. tammikuuta 2012

Puolivuotiaan ei-niin-loistava agilityuran aloitus

Nuuti kerkesi viime viikolla täyttämään jo 6kk. Kyllä aika vaan rientää! Painoa pojalla on nyt 16,2kg ja korkeutta noin 48cm.


Puolivuotias pääsi sunnuntaina aloittamaan pentuagility-kurssin SportdogParkilla, mutta kurssi ei meidän osalta startannut kovin hyvällä menestyksellä. Kaikki meni hyvin kunnes Nuuti näki ensimmäisen koiran juoksevan putken läpi. Siihen asti Nuuti otti aikas rauhassa, köllötteli välillä rennosti maassa ja otti kivasti kontaktia. Mutta sitten Nuuti kuumeni reilusti, voluumit kohosivat ja korvat katosivat. Juoksevat koirat veivät kovin poitsun huomiota ja ensimmäinen agi-kerta meni aikamoikseksi riekkumiseksi.

Ihan näin kovaa kuumenemista en osannut odottaa, Nuuti kun on tähän asti keskittynyt kivasti yhdessä tekemiseen (mitä nyt joskus uudessa paikassa kokeilee saisiko täällä riekkua, mutta nopeasti tajuaa että ollaan hommissa) eikä toisten koirien juoksemiset tai leikkimiset ole häirinneet. Toko-kentälläkään Nuuti ei ota toisten tekemisestä häiriötä, vaan keskittyy mukavasti minun kanssa tekemiseen.

Saattaa olla että aloitettiin agility vähän turhan aikaisin, mutta katsotaan nyt mitä seuraavista kerroista tulee. Paikalla istuminenkin, mitä ollaan agilityä silmällä pitäen harjoiteltu lähiaikoina usein, ei tietenkään enää kuumenemisen jälkeen onnistunut. Ensi kerralla otetaan ainakin häkki mukaan, jotta Nuuti saa odotella omaa vuoroaan (toivottavasti rauhoittuen) kentän ulkopuolella, jottei kävisi koko ajan kierroksilla. Nuutin kanssa myös katseltiin äsken Lukan putki-treenejä, ja vähitellen pystyi yhä paremmin irrottamaan silmänsä juoksevasta Lukasta ja lopulta keskittymään jopa hyvin minuun ja jauhelihaan. Jatketaan nyt tällaisia koti-treenejä ja toivotaan että ensi sunnuntaina menisi kentälläkin paremmin.

Esteet mitä ensimmäisellä agility-kerralla tehtiin meni ihan ok:sti (tai lähinnä olisi mennyt jos kierrokset eivät olisi olleet katossa). Putkesta Nuuti sujahti ilman epäröintejä, eikä pussikaan pelottanut, tosin toisesta päästä vähän kurkkailtiin. Lisäksi juostiin siivekkeiden läpi. Vauhtia piisasi runsaasti, saa nähdä kuinka sitä itse tulee pysymään pikakiitäjän vauhdissa mukana :D

Agilityn lisäksi aloitettiin uusi tokon pentukurssi TamSKilla, minkä ensimmäisestä kerrasta jäi huomattavasti parempi maku kuin agilitystä. Nuuti kun oli hyvin kuulolla ja teki innolla töitä. Aika alkeista tällä kurssilla tosin lähdetään, mutta kaikki häiriö-treeni on nyt vaan hyvästä ja lisäksi kiva päästä treenaamaan halliin, niin ei tarvitse hytistä tuulessa ja tuiskussa. Jatketaan ainakin vielä toistaiseksi myös jo aiemmin aloittamassamme pentutoko-ryhmässä, niitä treenikertoja vaan on ollut niin harvassa ettei lisätreeni ole pahitteeksi.

Pentukurssin ensimmäisellä kerralla opeteltiin toisten koirien ohitusta, mikä Nuutilla noin helpoissa olosuhteissa sujui todella hyvin. Harjoiteltiin myös vastaantulevan kättelyä, mikä myös muutaman kokeilun jälkeen oli helppo nakki ja Nuuti odotti kauniisti kättelyn ajan :) Ohituksia tosin ollaan harjoiteltu kävelyillä jo pidemmän aikaa ja niihin ollaan otettu mukaan ohi-käsky, kun muuten Nuutilla olisi niin suuri tarve päästä moikkailemaan kaikkia vastaantulevia, niin koiria kuin ihmisiäkin. Käskyn alla ohittaminen on myös tuonut apua satunnaisiin koirille haukahteluihin. Otettiin treeneissä myös omatoimisesti muutamia perusasentoja ja hyvinhän nuokin sujuivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti