lauantai 10. joulukuuta 2011

Synttäripoikia ja mätsäriä

Perjantaina Luka täytti 3 vuotta :)

Luka 7-viikkoisena ja 3-vuotiaana
Juhlafiilis on kuitenkin ollut kadoksissa, sillä Lukan vatsa on taas alkanut oireilemaan, parin viikon sisään Luka on oksentanut tyhjää vatsaa kolmesti, ollut muutamina öinä kovin levoton ja maiskutellut. Niimpä torstaina käytiin eläinlääkärissä tarkistuttamassa verikokeet ja miettimässä mitä nyt kokeillaan. Lukan närästysoireita muistuttavat oireet alkoivat noin vuosi sitten, ollen välillä voimakkaampia ja välillä lievempiä. Tutkimuksia on tehty paljon, mutta mitään selkeää syytä vaivoille ei ole löytynyt. Kesästä eteenpäin Lukan vointi oli taas hyvä, nykyinen ruokavalio (lampaanliha ja kasvismössö) on sopinut Lukalle ainakin tähän saakka hyvin, mutta jostain syystä vatsa vaivaa taas. Öisistä oireiluista huolimatta Luka on päivisin yhtä pirteä ja leikkisä tapaus kuin ennenkin. Nyt jäädään vain odottelemaan mitä verikoe tulokset kertovat...

Pirteä sankari kaikesta huolimatta <3

Tänään Nuuti täytti 5 kk, sitä käytiin juhlistamassa Nuutin ensimmäisessä match showssa Koirakoutsi-hallissa. Ilmoitin Nuutin 7.1 Lohjalla olevaan pentunäyttelyyn, joten piti päästä kokeilemaan kuinka lähiaikojen näyttelykäytösharjoitukset ovat menneet Nuutin päähän. Mätsäriin osallistui myös Nuutin sisaruksista Rocky, Pira ja Penni, joita oli kiva nähdä!

Viime päivät onkin mennyt lähinnä seisomista opetellessa, ja tokoilut on jääneet vähemmälle. Lähipäivinä seisominen alkoikin jo sujua hyvin ja yllättävän hienosti Nuuti jaksoi mätsärissäkin seistä, kunhan vain työntää ahkerasti namia sen suuhun ;) Nuuti antoi myös tuomarin käsitellä ihan mukavasti, vaikka aika ihmeissään tuosta kopeloinnista olikin, Nuutia kun eivät vieraat ihmiset ole aiemmin noin tutkineet. Mieluummin olisi mennyt tuomaria pusuttelemaan, mutta herkut nenän edessä tekivät taas tehtävänsä. Juokseminenkin sujui hyvin, häntä kyllä nousee, mutta antaa vielä nousta. Meidän juoksutusharjoitukset kun on välillä olleet sellaista pomppimista että olin nyt tosi tyytyväinen Nuutin esiintymiseen. Hienosti se osasi jo juosta ja saatiinkin punainen nauha. Taitava pentu :)

Punaisten kehässä ei sitten sijoituttu, eikä mikään ihme sillä Nuutin peppu alkoi painua maahan juuri siinä vaiheessa kun tuomari tuli katsomaan meitä. Eipä tehneet nämä meidän istu-seiso-vaihdot tuomariin vaikutusta ;) Ei onnistu vielä ihan noin pitkät seisotukset näin nuorelta ja vilkkaalta koiralta näin vähäisellä seisomisharjoittelumäärällä.

Pari todistusaineistoa siitä, että Nuuti malttaa jo jonkun aikaa seistä paikallaan:


... kuitenkin helpointa Nuutia on yhä kuvata vasta sen väsähdettyä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti