maanantai 19. joulukuuta 2011

Treenivideota ja eläinlääkärireissut

Viime viikolla on taas jouduttu käymään eläinlääkärissä, myös Nuutin kanssa. Viikko sitten maanantaina huomasin Nuutin toisen silmän olevan punakka, ja illalla se alkoikin rähmiä reilusti. Silmä vaivasi Nuutia kovasti, pakko oli laittaa pienelle miehelle kauluri päähän kun olisi niin kovin hieronut silmäänsä. Tiistaina päästiin näyttämään silmää eläinlääkärillä ja saatiin tipat silmätulehdukseen. Nopeasti alkoivat tepsiä ja silmä on jo jonkun aikaa näyttänyt oikein hyvältä. Kovin innokkaasti Nuuti on aina eläinlääkäriin menossa, ihan kuin oltaisiin kovinkin kivassa paikassa. Häntä heiluu innosta kun saa huomiota ja pääsee taas moikkailemaan ihmisiä. Aivan eri reaktio kuin Lukalla lääkäreistä - tosin Lukan historian tuntien ei mikään ihme.

Perjantaina olikin sitten Lukan vuoro päästä eläinlääkäriin. Häntä alhaalla mentiin taas tuttuun paikkaan. Tällä kertaa sitten kastroitavaksi. Lukan eläinlääkäri on jo pitkään puhunut että kastraatiota kannattaisi tuon vatsavaivojen takia kokeilla ja koska yliopistollisen eläinsairaalankin tutkimuksissa tätä meille suositeltiin, niin päätettiin nyt sitten kokeilla. Vaikea uskoa että kastrointi voisi olla ratkaisu Lukan vatsa-ongelmiin, mutta eläinlääkärin mukaan vilkkaan hormooni toiminnan omaavilla uroksilla saattaa olla hormonaalista stressiä joka estää vatsavaivojen paranemista. Hmmm... Saas nyt nähdä. Mutta tuntuu, että lähes kaikki keinot on jo koitettu, niin eipä tässä kovin paljon menetä. Nyt Luka-ressu on ollut kovin kipeänä toimenpiteestä, mutta pikku hiljaa alkaa voida jo vähän paremmin. Toivottavasti tästä olisi apua, ettei joutuisi aivan turhaan kipuilemaan.

Sitten vähän Nuutin treenailuista. Ollaan taas palattu tokon pariin, ja näyttelytreenailut ovat saaneet jäädä. Nuutin istumiseen ollaan saatu jo oikein mukavasti kestoa ja voin jo poistua kauemmaksi koirasta. Myös makaamiseen tarvitsisi nyt alkaa lisäämään tuota kestoa. Luoksetulo eteen onnistuu jo ihan hyvin, toki siis käsiavun kanssa. Seuraavaksi välimatkan kasvatusta ja tarvii myös tehdä vauhtiluoksetulojakin, jospa molemmista olisi apua vauhdin lisäämiseen.

Mutta tässä (huonolaatuista) videonpätkää eilisestä treenailusta, josta näkee jotain mitä ollaan lähiaikoina harjoiteltu. Lisäksi tänään koitettiin ensimmäistä kertaa hypyn alkeita siten, että houkuttelin Nuutia astumaan matalan pahviesteen yli ja naksuttelin ja palkkailin.


Fiksuna poikana Nuuti on itse oppinut odottamaan ruokaansa aina tietyssä paikassa. Heti kun otetaan koirien ruokakipot esiin Nuuti menee istumaan matolle, jonka luota on aina ruokansa saanut ja odottaa siellä hienosti kun laitan kauempana ruuat. Paikalla istumista olen aina ottanut ennen kuin annan kipon Nuutille, mutta itse on tajunnut mennä jo valmiiksi oikealle paikalle istumaan ilman käskyä ja malttaa jo kovin pitkään siinä kököttääkin ennenkuin tulen kippoineni paikalle.

Hyvin poika myös itse tietää upeutensa ;) Omalle peilikuvallekin on suotu muutaman kerran runsaat suukot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti