tiistai 18. syyskuuta 2012

Paimennusta ja TK2


Viime lauantaina Nuuti pääsi Lopelle Aitopaimenelle lampaita katsastamaan. Ensin katsottiin miten poika reagoi lampaisiin, ja kyllähän ne pian alkoivat kiinnostaa. Nuutin kanssa kierrettiin ensin pienenevää kehää liinassa, minkä jälkeen Nuuti päästettiin liinasta ja hiljalleen siirryttiin kuljettamisharjoituksiin. Välillä oli havaittavissa paimenen elkeitä, vaikkei Nuuti vielä täysin kärryillä puuhasta ollutkaan. Asiaa ei varmaankaan helpottanut, että paimennus oli itsellekin ihan vierasta touhua, eikä ihan helpoimmasta päästä :D Paljon uutta asiaa tulikin kerralla, ehkäpä niitä osaa sitten joskus seuraavalla kerralla soveltaa paremmin :)

Sannalle taas kiitoksia kuvista:
Luka tokoili viime sunnuntaina Ylöjärvellä kolmatta kertaa avoimen-luokan kokeessa, tuloksella 172 pistettä, AVO1, KP, TK2! :) Luka sai ainoan avoimen-luokan ykköstuloksen, sijoittuen viidestä koirasta ensimmäiseksi.

Koe meni liikkeestä seisomista lukuunottamatta oikein hyvin. Liikkeestä seisominen alkoi väljällä seuraamisella ja pysähtyminen meni hiippailuksi, Luka valui liikaa eikä toinen käsky pelastanut, vaan tästä nolla pistettä. Muut liikkeet menikin sitten hienosti :) Paikallamakuussakaan ei piipannut yhtään! (Luka päätti näin viimeisessä kokeessaan näyttää osaavansa sittenkin maata ihan hiljaakin). Tuomari Mauri Pehkonen kehui Lukan menoa kovasti ja toinen on niin "sympaattinen koira". Taisi Mauri antaa Lukalle jopa muutaman symppispisteen, sillä ihan kaikesta ei pisteitä rokotettu ;)

Täältä voi katsella huonolaatuista videokuvaa kokeesta.

Tämä taisi nyt olla Lukan viimeinen koe, sillä Lukan tavoitteet tokon saralla on nyt täyttyneet. Luka on (hämäävästä ulkonäöstänsä huolimatta) upea toko-kaveri, mutta vaikea uskoa että innostuisin kisaamaan sen kanssa voittaja-luokassa. Tässä on jo tarpeeksi tokotulosta bologneselta, joka ainoana rotunsa edustajana on edes osallistunut tokokokeeseen :) Tästä eteenpäin Lukan kanssa vaan höntsäillään ja tavoitteellisemmat tokoilut jatkuukin sitten Nuutin kanssa.


Pieni mutta niin kovin taitava <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti