maanantai 9. heinäkuuta 2012

Palkintopallien kolmoset

Eilen molemmilla koirilla oli omat toko-koitoksensa. Luka osallistui Ylöjärven koirakerhon järjestämään tottelevaisuuskokeeseen, toiseen avoimen luokan kokeeseensa ja Nuuti treenasi möllikisoissa. Päivän koitokset alkoivat Ylöjärveltä, tuomarina kokeessa Ilkka Sten ja Lukan tuloksena AVO1, 161 pistettä, sijoitus 3/8. Tiukille meinasi ykköstulos mennä ;)

Seuraavassa kootut selitykset:
Paikalla makaaminen 9, pitihän sitä taas piipata
Seuraaminen 8,5, käynnistymisvaikeuksia ja yksi perusasento jäi puuttumaan
Liikkeestä maahanmeno 10, perushyvä
Luoksetulo 8, pysäytyskäskyn jälkeen hiippailtiin aikalailla
Liikkeestä seisominen 7, pysähtyi vasta toisella käskyllä
Noutaminen 9,5
Kauko-ohjaus 10, nämä tosi hyvät!
Hyppy 0, meidän varmin ja Lukalle mieluisin liike, ja nolliksi meni! Paluuhyppy jäi puuttumaan Lukan hypätessä ensimmäisen  hypyn aivan esteen sivuun, josta takaisin pyydettäessä tuli suoraan ilman hyppyä perusasentoon. Tämä ohjaajan piikkiin, Luka kun ei osaa hakeutua hyppyesteelle jos hyppää ensimmäisen hypyn liian sivuun (eihän se voi osata kun ei olla harjoiteltu) ja tästä osaamattomuudesta huolimatta oltiin jo liikkeen alkaessa liian sivussa, ei voi syyttää kuin itseään.
Kokonaisvaikutus 10

Kokeen jälkeen en osannut ollenkaan sanoa saatiinko ykköstulosta vai ei, jännitys kuitenkin palkittiin ja rimaa hipoen saatiin Lukan toinen AVO-luokan ykköstulos! :) Vielä yksi ykköstulos olisi tarkoitus metsästää, mutta vielä ei ole tiedossa minne mennään TK2:sta koittamaan. Saattaa mennä vasta myöhempään syksyyn, sen verran täydeltä kalenteri jo näyttää, eikä sopivia kokeita ole tarjolla.

Ylökk:in tokokokeesta lähdettiin vielä ajamaan Sastamalaan, jossa Nuuti osallistui möllitokon mölliluokkaan. Kovin tiukkapipoista meininkiä ei näissä kisoissa ollut :D Tässä mölliluokassa sai palkata koiraa liikkeidenkin aikana milloin halusi. Myös arvostelu oli leppoista, liikkeet arvosteltiin asteikolla 0-5, ja pisteitä jaeltiin välillä myös innokkaan näköisestä suorittamisesta ja muilla vaihtelevilla kriteereillä. Möllitokossa oli mölliluokan lisäksi alokasluokka, jossa olisi saanut palkata ainoastaan liikkeiden välissä, mihin olisin muuten osallistunut mutta paikallamakuun takia päädyin mölliluokkaan, siinä kun tarvitaan vielä välipalkkaa. Tietystihän paikallamakuun olisi voinut jättää välistä, mutta treenaamaan me lähdettiin, joten olisi ollut hassua luistaa treenin tarpeessa olevasta liikkeestä kun palkkaus mahdollisuuskin oli.

Nuuti teki ihan kivasti vaikkei ihan nappiin mennytkään, takana ollut pitkä päivä tokokoe-turistina ja yhtäkkinen kehään meno taisivat verottaa osansa. Kehään pamahdettiin suoraan autosta, mikä ei oikein vielä Nuutille sovi. Uudessa paikassa tarvitsee vähän katsella ennen kuin malttaa keskittyä. Kuitenkin juuri kun tultiin paikalle alkoi sataa kaatamalla, joten tyydyttiin odottamaan omaa vuoroa autossa. Alku menikin vähän ihmettelyksi. Paljon vaan tarvitsisi vielä treeniä uusissa paikoissa. Luoksepäästävyydessä Nuuti nousi tuomaria vastaan, oli kuitenkin rauhassa, tuomarikaan ei saanut yhtään suukkoa. Paikallamakuussa meni maahan toisella käskyllä. Pysyi hyvin, mutta palkkasin tosiaan välillä. Kova sade ei näyttänyt haittaavan. Seuraamisen aloittaminen Nuutille hankala, katseli ympärilleen ja kulki perässä, olisikohan ollut että vasta kolmennella käskyllä tajusi mitä pitäisi tehdä ja sitten alkoi onnistua ja oli loppua kohden ihan ok seuraamista. Myöhemmin kun kokeiltiin niin heti oli hyvin mukana. Nuutin varma liike eli liikkeestä maahanmenon sijaan Nuuti teki liikkeestä seisomisen. Näköjään nämä "varmat" liikkeet tökkivät eilen molemmilla koirilla. Tästä eteenpäin sujui sitten oikein mukavasti. Varsinainen liikkeestä seisominen oli hyvä, pysähtyi täpäkästi. Luoksetulo ihan jees ja hyppy hyvä. Palkkailin Nuutia pääsääntöisesti liikkeiden välissä namilla ja välillä riekuttiin lelulla, etukäteen oli tarkoitus kokeilla vähemmällä palkalla, mutta nyt kun selvästi uusi paikka hämmensi nuorta miestä, niin helpotin ja pidettiin vähän enemmän hauskaa. 


Seitsemästä mölli-koirasta Nuuti sijoittui kolmanneksi :) Kaikin puolin oli kiva käydä höntsäämässä ja toteamassa missä sitä treeniä vielä erityisesti tarvitaan.

2 kommenttia:

  1. Onnea Lukan toisesta AVO1-tuloksesta! Mä olisin kans halunnut tonne Sastamalan mölleihin, mutten päässy :/ Jos jostain löydät lisää möllejä, niin vinkkaa, me tarvittas kanssa koetreeniä. Niin ja Nuutillekin tietty onnea tuloksesta ja 1-v onnittelutkin samalla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja Piralle myöhästyneet 1-vuotis onnittelut myös! Harmi kun ette päässy, vinkkaan jos löytyy. Tällä hetkellä ei ainakaan ole yhtään mölliä tähtäimessä, niitä on kyllä harmillisen harvoin.

    VastaaPoista