torstai 24. toukokuuta 2012

Tokoa ja kesäfiilistä

Ei ole tullut vähään aikaan kirjoitettua Nuutin tokokuulumisia. Ollaan me toki siitä huolimatta tokoiltukin ;)

Eilisen ohjatuissa treeneissä tehtiin liikkuroituina kolme itse valitsemaa liikettä. Nuutin kanssa tehtiin ensimmäiseksi luoksetulo. Viime aikoina ongelmana tässä ollut vasemmalle kaareutuva eteentulo, nyt eteentuleminen oli oikein hyvä, tuli koko matkan suoraan ja vauhti hyvä. Perusasentoon siirtyi pienen hypähdyksen kautta. Luoksetulosta palkka ja seuraavaksi ilman välipalkkaa liikkeestä maahanmeno ja hyppy. Nämä Nuutin varmimmat liikkeet, joissa ei yleensä mitään ongelmaa, joten valitsin ne siitä syystä palkattomuustreeniin. Liikkeestä maahanmenoa tehdessä Nuuti otti häiriötä viereisessä pusikossa rymyävästä koirasta, joten otettiin uusiksi. Uusinta hyvä. Palkan pois jääminen ei näkynyt Nuutissa mitenkään ja hyppykin onnistui hyvin pientä seiso-käskyn jälkeistä pakitusaskelta lukuunottamatta.

Lisäksi tehtiin luoksepäästävyys, missä edistystä on tullut jonkun verran, istumisesta pitää yhä muistuttaa, muttei enää tarvitse ihan koko ajan namittaa. Nuuti on rauhallisemman oloinen, vaikka silti nousi. Uusiksi, jolloin onnistui hyvin. Paikallamakuun sijaan tehtiin Nuutin kanssa paikalla istuminen (paljolla palkalla, tätä ei olla tehty lähes yhtään). Makuu jätettiin tällä kertaa väliin, koska ollaan alettu rakentaa sitä kokonaan uusiksi. Häiriöttömässä ympäristössä paikallamakaaminen on ollut hyvä, mutta jos vieressä muita koiria, pää pyörii kuin väkkärä ja Nuuti levoton. Aloin siitä syystä naksuttelemaan leuan painamista maata vasten, kokeillaan nyt niin. Jospa Nuutia rauhoittaisi selkeä tehtävä paikalla makuussa, eikä näin ollen olisi myöskään aikaa kytätä muita. Osaa jo painaa leuan käskystä maahan, nyt aletaan hiljalleen pidentämään tähän kestoa. 

Viime päivinä ollaan saatu nauttia kovin ihanasta säästä! Lämmintä on ollut ja lenkillä tulee jo kuumakin. Ollaan ulkoiltukin paljon ja koirat ovat käyneet polskimassa. Nuutikin on innostunut uimaan jo useampaan kertaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti