tiistai 15. toukokuuta 2012

Mölli-AVO1

Lukan kanssa oltiin tänään Nokian palveluskoiraharrastajat ryn järjestämässä möllitokossa testaamassa koevalmiutta kesän koitoksia varten. AVO-luokka oli ensimmäisenä ja siinä osallistujia meidän lisäksi vain yksi koirakko, joten kerrankin kisat joihin ei mennyt koko iltaa/päivää.

Paikalla makaaminen 8: Jossain vaiheessa piiloon asti alkoi kuulua pientä piippausta. Meidän perusongelma vaan ei näytä katoavan. Yksin makaa ääneti, mutta kun vieressä vieraat (ja useimmiten vielä isotkin) koirat makaamassa tulee huoli.

Seuraaminen taluttimetta 10: Tämä hyvä, tosin vasen käsi saisi liikkua luonnollisemmin, mutta tuomari ei siitä rokottanut.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5: Pientä vartaloapua mukana ja siitä puoli pistettä pois.

Luoksetulo 7: Pysähtyminen liian hidas, mutta muuten hyvä vauhti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Pysähtyminen ei tässäkään ollut ihan kympinarvoisen näpäkkä, vaikka ihan ok olikin, myös oman liikkeen rytmitys muuttui käskyn yhteydessä.

Noutaminen 8,5: Hyvä vauhti ja muuten hyvä, mutta Luka ei tyytynyt kiertämään minua takakautta ja istumaan sivulleni, vaan päätti heittää vielä kunniakierroksen päälle ja tuli perusasentoon vasta uudelleen kierrettyä. Mitä lie pienen päässä liikkui :D

Kauko-ohjaus 10: Kuulemmat täydelliset kaukot, oli oikeastaan jopa paremmat kuin Lukalla yleensä.

Estehyppy 8: Jalat osuivat vähän esteeseen ja lisäksi haukahdus paluuhypyssä. Tämä haukkuminen on ihan uutta Lukalle, viime aikojen treeneissä alkanut hypyn yhteydessä ilmaantua.

Kokonaisvaikutus 10: Kehuja saatiin :) Tuomari sanoi ettei tästä voisi muuta antaakkaan kuin kympin, kuulemma "ihastuttava pari" :) Kokonaisvaikutus pisteistä on kyllä kiva saada täydet, vaikka kerroin onkin vain ykkönen, ilahduttaa kovin että yhteistyö toimii hyvin. Ja Luka oli kyllä upea, pienistä virheistä huolimatta teki täysillä joka liikkeen, juuri sellaisella innolla niinkuin Luka voi parhaimmillaan tehdä <3

Yhteensä pisteitä 175, ja sijoituttiin ensimmäisiksi. Hyvä mieli tuli näistä mölleistä, lähinnä erityisesti Lukan innokkaasta asenteesta. Nyt vaan ilmoa menemään virallisiinkin avoluokan kokeisiin :)

Luka sai viime viikolla kesätukan

Nuutin kanssa aloitettiin viime viikon maanantaina Levekin agility. Ensimmäisellä kerralla Nuuti otti kovin vieressä tekevistä koirista häiriötä, ja pääsi säntäämään kesken leikin toisen koiran luo. Eilisissä agilitytreeneissä lelupalkka vaihtui namikippoon, ja heti pysyi vire parempana, ei kohonnut liikaa, eikä päässyt leikin lomassa muualle riekkumaan. Näin jatkossakin. Treenattiin takaakiertoa, mikä muutamien kokeiluiden jälkeen onnistuikin, otettiin muutama kerta myös rengasta ja puomia. Tästä on taas hyvä jatkaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti