sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Tokotreenejä

Molemmilla koirilla oli tällä viikolla ohjatut treenit, kun Nuutinkin kanssa aloitettiin torstaina treenaamaan HerHaun penturyhmässä. Reenien oli tarkoitus alkaa jo viime viikolla, mutta ensimmäisen kerran peruuntuessa aloitettiin tällä viikolla. Lukan kanssa meillä oli HerHaun treenit tiistaina, jolloin otettiin hyppyä, luoksetuloa ja seuraamista. Hyppyä tehtiin käskytyksen kanssa ja se sujuu ilman ongelmia. Hypyn voisi jopa sanoa olevan Lukan varmin avoimen luokan liike. Otettiin muutamia vauhtiluoksetuloja, ja luoksetulon pysäytyksiä otin takapalkalla ja ilman. Luka pysähtyy hyvin takapalkan kanssa, mutta ilman sitä saattaa välillä hiippailla muutaman askeleen pysähtymiskäskyn jälkeen.

Ensimmäisen pentutreeni-kerran aiheena oli kontaktiharjoitukset. Palkkailin Nuutia aina kun se katsoi minua silmiin, kunnes vapautin ja otettiin väliin aina kunnon lelun riepotukset. Hienosti Nuuti osasikin tapittaa, vaikka paikalla oli useita pentuja. Namin nielaisun jälkeen otti heti uuden katsekontaktin. Jottei kuitenkaan liian hyvin menisi, niin ohi leijailevien lehtien perään oli muutamaan otteeseen suuri kiusaus sännätä. Muutama perusasento otettiin myös ja hyvin hakeutuu oikealle paikalle. Loppuun vielä kontaktipujottelu kahden muun koiran kanssa ja puolen tunnin treenit olivat ohi. Kontaktipujottelu vaatii meiltä vielä harjoitusta, sillä kovin mieluusti Nuuti olisi mennyt moikkailemaan koirakavereita.


"Tälläin mä osaan hienosti tapittaa"

Tänään käytiin Nuutin kanssa katselemassa agilityn piirinmestaruuskisoja tuossa "naapurissa" SportDogParkissa, minne on meiltä nyt vain parin kilometrin matka. Alkuun Nuuti olisi halunnut sinkoilla kaikkia moikkaamaan, mutta rauhoittui kuitenkin ihan mukavasti. Tehtiin myös muutamia kontaktiharjoituksia, mitkä sujuivat hyvin. Kovin oli Nuuti reippaana, eikä yhtään jänskäillyt kisahälyä :)

2 kommenttia:

  1. Ai te olitte kisoja katselemassa, me oltiin Mantan kanssa kisaamassa :) Enpäs huomannutkaan teitä, ei varmaan sitten satuttu samaan aikaan paikalle..?

    VastaaPoista
  2. Ai olitte kisaamassa, ei ilmeisesti sitten oltu yhtäaikaa paikalla kun ei nähty, harmi. Kiva olis ollutkin teidän menoa nähdä. Me oltiin vasta iltasella, niin nähtiin ainoastaan joukkuekisat.

    VastaaPoista